Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ons eerste verslag

Ons eerste verslag

zaterdag en zondag

Zaterdag
Na een goede, maar lange reis op zaterdag, zijn we om  half 7 plaatselijke tijd geland. Ons langverwachte avontuur is begonnen. Helaas zonder Carmen, die we natuurlijk enorm missen. Ter compensatie mochten we elf uur lang de teksten van de bakkersvrouw toch nog aanhoren en helpen oefenen. Lavinia, onze regisseuse, is deze rol nu aan het instuderen. Spannend voor haar, maar alles komt met deze oplossing goed.
We hadden meer vermaak in het vliegtuig, o.a. door Jacinto die volop begon te flyeren tijdens de vlucht van Aruba naar Curaçao. Dit gaat vast extra publiek opleveren…

Uiteindelijk op Curaçao aangekomen was Jacinto helemaal in zijn nopjes en stortte zich vol enthousiasme op zijn taak als reisleider. Hij weet ons alles van het eiland te vertellen. Een mooi citaat: “Parijs heeft de Eiffeltoren, Curaçao heeft de koningin Julianabrug.” Hij heeft ons wegwijs gemaakt in het hotel, waar we na het inchecken nog een heerlijk welkomstdrankje hebben gekregen. Daarna zijn we bijna allemaal op tijd gaan slapen, total-loss van de reis.

Zondag
Zondagmorgen waren we al op tijd op pad (alhoewel, in Nederland was het al 2 uur ’s middags :).) We vertrokken met een busje naar de familie Zimmerman in Boca Sami. Na een lunch kregen we een rondleiding door Marlon van Casa Cultura. Hij vertelde over de geschiedenis van het dorp en de familie Zimmerman.
Daarna zijn we allemaal gaan zwemmen in de wilde zee. Het water was blauw en van prima temperatuur.  Op het strand hebben we ook nog gerepeteerd met de bakkersvrouw. Een bijzondere variant, in bikini en zwembroek!

Tegen etenstijd kregen we een geweldige maaltijd aangeboden door de familie, waarbij familie en verre familie kwamen helpen en mee-eten.  Een gezellige aangelegenheid, met de hoop op nog wat extra publiek op donderdag en vrijdag.
Als dank hebben we met de hele groep voor de familie gezongen en ook zij hadden een verrassing voor ons. Er kwam een lokale dansgroep van jongens en meisjes in traditionele kleding voor ons optreden. Natuurlijk werden wij ook uitgenodigd om mee te doen. Het was heel bijzonder en bij dezen willen we de familie bedanken voor deze fantastische dag!

Nu op tijd naar bed, morgen weer een leuk programma: een rondleiding door Willemstad en omgeving en ’s avonds een toneelworkshop met Antilliaanse spelers, verzorgd door Lavinia en een lokale regisseur.
 


Laatst gewijzigd op: 21-05-2020 18:42