Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Centrum voor podiumkunsten

Centrum voor podiumkunsten

Toneelspelen; acteerlessen; toneellessen; Jeugdtheaterschool; allerlei cursussen; voorstellingen; verhuur zalen en repetitieruimtes in Helmond, toneelgroep Vreemd Beest!

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.
Er is gratis WIFI beschikbaar. 

Informatie: Laví­nia Germano 
tel. nr.: 06-44369288
e-mail: info@annatheater.nl

Als je door de tunnel onder het spoor van station Helmond Centrum loopt of rijdt, zie je links aan de overkant van de weg, een vrij groot plein met daarop een markant gebouw uit de jaren vijftig. In 1999 werd de Sint Annakerk door het Helmondse kunstenaars-echtpaar, Lavínia Germano en Vincent van Ojen, gekocht en uit eigen middelen verbouwd tot theater.

Ruimtes en verhuur:
Aan de voorkant van het gebouw geven drie dubbele deuren toegang tot verschillende ruimtes in het Annatheater. Er is een mooie sfeervolle zaal met een schuin oplopende tribune met rode pluche stoelen van waaruit je goed zicht hebt op het grote podium van 11 x 11 meter. Drie grote stalen lichtbruggen zijn op 7 meter hoogte in de bogen van het dak gebouwd. De theaterspots zorgen voor een uitstekende belichting in deze professioneel geoutilleerde theaterzaal, die een verrassend goede akoestiek heeft en beschikt over een zwevende vloer.

Naast de theaterzaal heeft het Annatheater een gezellige kleine foyer en een apart, ruim repetitielokaal. Ook is er een zes meter hoog atelier dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor het maken van decors. Regelmatig wordt deze bijzondere ruimte ook als artiestenfoyer voor grote gezelschappen gebruikt, of bijvoorbeeld een lunch voor meer dan 20 personen.

De ruimtes in het Annatheater zijn te huur voor onder andere:
het geven van voorstellingen
productpresentaties
diploma uitreikingen
lezingen
het geven van cursussen
het houden van vergaderingen
een feest met optredens.

Jeugdtheaterschool
Het Annatheater heeft een grote Jeugdtheaterschool, die bekend staat om de hoge kwaliteit van de lessen en de producties. In 2016 heeft de productiegroep van onze Jeugdtheaterschool een Brabantse theaterprijs ontvangen.

Toneelgroep Vreemd Beest
Het Annatheater is de thuisbasis van toneelgroep Vreemd Beest. Deze groep is 25 jaar geleden door Laví­nia Germano opgericht. Deze groep bereidt zich voor op een voorstelling in het seizoen 2020/2021.

Cursussen en projecten:
Naast de voorstellingen en concerten die in het Annatheater plaats vinden, worden er ook allerlei cursussen op het gebied van de podiumkunsten gegeven. Het Annatheater is vooral ook een werktheater. Zaal en lokalen worden verhuurd voor activiteiten van alle disciplines. Voor scholen worden er bijzondere workshops georganiseerd, bijvoorbeeld de workshop theatertechniek, waarbij kinderen en jongeren zelf achter de knoppen zitten. Door zelf te spelen in leuke toneelscènes en ook zelf mee te regisseren, krijgen kinderen en jongeren een uniek kijkje in de keuken van het theater.

Het Annatheater ontvangt geen structurele subsidie!
We danken Architectenbureau De Twee Snoeken, de Gemeente Helmond, Rabobank Helmond, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting NKV Gebouw en de Van Deutekom Stichting Helmond voor het subsidiëren van eenmalige projecten. 

Wie zijn het Annatheater?
Het Annatheater is een initiatief van Laví­nia Germano en Vincent van Ojen. Laví­nia is theaterdocent en regisseur, Vincent is beeldend kunstenaar. 
Het theater wordt gerund door een team van 35 enthousiaste vrijwilligers, waaronder een aantal zeer betrokken technici die er voor instaan, dat elke voorstelling of presentatie perfect verzorgd wordt.
-       Tineke Bosmans, coördinator stages
-       Frans Elemans, website beheerder
-       Rudy Janssen, website ontwerper en coördinatie nieuwsbrieven
-       Marlies Magermans, administratief medewerker
-       Marilyn Rojot, kaartverkoop
-       Dorothé van der Zanden, medewerker personeelszaken
En een flink aantal vrijwilligers voor onder andere bardiensten, projecten en onderhoud.


Laatst gewijzigd op: 06-03-2023 19:32

Meer in deze rubriek: