Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kaarten bestellen voor:

"She is the Man"


U bent hier: PROGRAMMA    SHE IS THE MAN

She is the Man

Een voorstelling van Anna Producties en toneelgroep Vreemd Beest


Zaterdag 8 oktober 2022

20:00 uur

Let op: deze voorstelling/activiteit is niet langer actueel!

She is the Man

Voor iedereen vanaf 9 jaar!

gemaakt door Yasemin Kevser

Helaas hebben we de voorstellingen dit weekeinde moeten annuleren. Een speler is in quarantaine wegens Corona. We hopen u volgende weekeinde in ons theater te zien. 

Door een schipbreuk worden Viola en Sebastiaan, een hechte tweeling, van elkaar gescheiden. Viola spoelt aan in Illyrië en denkt dat haar broer is omgekomen in de storm. Voor de veiligheid verkleedt ze zich als jongen en besluit zo, als ‘Cesario’, voor hertog Orsino te gaan werken.

Vrouwe Olivia, al een jaar in de rouw vanwege de dood van haar vader, wil niets met de liefde te maken hebben. Orsino heeft echter zijn zinnen op Olivia gezet en hoewel zij hem steeds opnieuw afwijst, wil hij haar koste wat kost hebben. Orsino stuurt Cesario als bode, met liefdesbrieven en cadeautjes, naar Olivia, die niet geïnteresseerd is in de avances van Orsino. Maar Cesario, de jongeman die steeds die briefjes komt brengen, die vindt ze wél leuk. En alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, wordt Viola verliefd op haar baas Orsino die niet weet dat Cesario een jonge vrouw is.

Driekoningenavond is een komedie over de liefde. Maar ook over de verwarring over wie je zelf bent en wie degene is waar je voor valt. Over meisjes die jongens worden, jongens die meisjes zijn, meisjes die op jongens vallen en mannen die op vrouwen vallen die zich verkleden als jongen. Personages worden overvallen door verzengende liefde of het gebrek eraan.

Iedereen kan zichzelf vinden in een van de mooiste romantische komedies van Shakespeare. 

Eindhovens Dagblad over Anna Producties: "De spelers spreiden een enthousiasme en professionaliteit tentoon, die je als toeschouwer bijna hun jeugdigheid doet vergeten. De productie met toneelspel, zang en grapjes blijft boeien tot het einde.”

Eindhovens Dagblad over toneelgroep Vreemd Beest: “De Pagador door jubilerend Vreemd Beest een pareltje.”

Deze twee groepen werken samen aan “She is the Man” en dat belooft een spectaculaire voorstelling te worden.

 

regie: Lavínia Freitas Vale Germano

assistentie regie: Jeanne Poulussen

toneelbeeld: Vincent van Ojen

kostuums: Birgit Romijn en Yvonne Westerhout

licht- & geluidtechniek: Herman Eising en vrijwilligers Annatheater

grafische vormgeving: Architectenbureau De Twee Snoeken, ’s Hertogenbosch

spel: Stef Adriaans, Noémi van Asten, Maizie Beckschebe, Iza Boonen, Michel Coumans, Fleur Fransen, Bart de Groot, Teun Hermans, Babette van Leeuwen, Marlies Magermans, Marleen Sander en Pleun Verleg.

 

Dank!

Deze theaterproductie is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van de vrijwilligers van het Annatheater, het Architectenbureau De Twee Snoeken en het Annatheater.

 

 

 

 

 Laatst gewijzigd op: 07-10-2022 14:26