Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kaarten bestellen voor:

"Tussen de Perenbomen Schoolvoorstelling"


Tussen de Perenbomen Schoolvoorstelling

Door Anna Producties en toneelgroep Vreemd Beest


Besloten voorstelling

Donderdag 8 februari 2024

14:00 uur

Let op: deze voorstelling/activiteit is niet langer actueel!

Tussen de Perenbomen Schoolvoorstelling

“Let op mijn woorden Bokkie: de mens zal de wereld te gronde richten, met ons elven erbij!”

Het Annatheater, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, brengt ter gelegenheid van deze mijlpaal een bijzonder nieuw toneelstuk op het podium. Het theater heeft een veelbelovende jonge schrijver aangetrokken om een fris en humoristisch stuk te creëren dat de problematiek van deze tijd belicht, met speciale aandacht voor generatie Z, de jongeren van nu.

De voorstelling neemt het publiek mee in een magisch-komische wereld die de scheve verhouding tussen mens en natuur op speelse wijze belicht.

"Tussen de Perenbomen" vertelt het verhaal van jongeren die streven naar harmonie, maar geconfronteerd worden met volwassenen die de planeet verpesten. Met een knipoog naar Shakespeare en Tsjechov biedt het stuk een unieke kijk op het verlangen naar een betere wereld.

De oma van de 17-jarige Anna staat op het punt om haar idyllische boerderij met haar paradijselijke perenboomgaard te verkopen aan de zakenvrouw Lobbekina. Wat begint als een ogenschijnlijk gewone transactie, escaleert al snel tot een generatiestrijd wanneer blijkt dat een elvenvolkje zijn toevlucht heeft genomen in de betoverende perengaard. Anna en haar vrienden voelen de magie en beseffen dat zij de laatste strohalm vormen om de balans tussen mens en natuur te herstellen.

De voorstelling belooft een meeslepende ervaring te worden, waarbij humor en maatschappijkritiek hand in hand gaan. "Tussen de Perenbomen" belicht op unieke wijze de uitdagingen waarmee de jongste generatie wordt geconfronteerd.

Mis deze bijzondere jubileumvoorstelling niet! "Tussen de Perenbomen" wordt van 27 januari tot en met 8 februari 2024 opgevoerd..

Eindhovens Dagblad over onze vorige productie “She is the Man”: "Op puntje van stoel in het Annatheater”

regie: Lavínia Freitas Vale Germano

tekst: Luuk Ritmeester met begeleiding van Frans Strijards

assistentie regie: Jeanne Poulussen

toneelbeeld: Vincent van Ojen

kostuums: Birgit Romijn en Yvonne Westerhout

bewegingsadviezen: Marcelo Ferreira

licht- & geluidtechniek: Herman Eising en vrijwilligers Annatheater

grafische vormgeving: Architectenbureau De Twee Snoeken, ’s Hertogenbosch

spel:  Noémi van Asten, Maizie Beckschebe, Boi van Bragt, Dick Eleveld, Fleur Fransen, Lien Fransen, Pien de Greef, Bart de Groot, Teun Hermans,  Lena van Heugten, Marlies Magermans, Enna Miličević, Jan Nacinovic, Marleen Sander en Luc Swinkels.. 

informatie kaartverkoop  06-28104333

Dank!

Deze theaterproductie is tot stand gekomen dankzij de hulp van de vrijwilligers van het Annatheater, het Architectenbureau De Twee Snoeken, het Annatheater en financiële steun van de gemeente Helmond, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, provincie Noord Brabant en Kunst Loc.Laatst gewijzigd op: 08-02-2024 16:42