Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nieuws

1 2 3 45 6 
Openlucht Galerie Helmond

Openlucht Galerie Helmond

Foto's Annatheater

31 december 2022  18:24

 

Op 26 november 2022 onthullen leerlingen van Jeugdtheaterschool Annatheater de openlucht expositie ín 't Hool, Helmond! Samen met de organisatie, wethouder van cultuur Marita van Lierop, vrijwilligers van het Annatheater en (oud) leerlingen was het een gezellige opening van deze expositie. Hartelijk dank aan de organisatie! 

Een film van Adrian Grootenboer.

 

  ...Lees verder  

Recensie She is the Man

Recensie She is the Man

Eindhovens Dagblad 18 oktober 2022

31 oktober 2022  14:35

Wisselende rollen en snel ritme brengen toeschouwers She is the Man in Annatheater naar puntje van stoel

 

HELMOND - Wie er bij was in het Annatheater afgelopen weekend maakte veel mee tijdens She is the Man; er gebeurde veel op het kleine, intieme podium in Helmond.

 

Ine van Hal 18-10-22, 08:30 Bron: ED

Twaalf spelers vertolken twintig rollen. Ze zijn continu in beweging in een theaterstuk vol humor, mimiek, snelle rol- en kostuumwisselingen en ritmische expressie.

Huisgezelschap toneelgroep Vree...

  ...Lees verder  

She is the Man

She is the Man

Extra voorstelling op 20 oktober

10 oktober 2022  22:01

Helaas hebben we de voorstellingen op 8 en 9 oktober moeten annuleren. Een speler moest is in quarantaine wegens Corona. Maar onze acteurs zijn niet te stoppen. We spelen op 14, 15, 16  en geven een extra voorstelling op donderdag 20 oktober. Zie hieronder foto's van de technice repetitie. We hebben er zin in. Jullie ook? 

Voor kaartjes klik hier

  ...Lees verder  

Theater voorstelling She is the Man

Van 8 tot en met 16 oktober te zien

27 september 2022  12:11

Door Anna Producties en toneelgroep Vreemd Beest 

Voor iedereen vanaf 9 jaar!

Gemaakt door Yasemin Kevser

Elke jaar wordt er in het Annatheater een prachtig toneelstuk door jongeren gemaakt. Deze stukken staan al jaren bekend om hun hoge spelniveau en de vlotte, moderne stijl. Dit jaar werkt Anna Producties, de productiegroep van Jeugdtheaterschool Annatheater samen met toneelgroep Vreemd Beest, het huisgezelschap van het Annatheater en dat belooft een spectaculaire voorstelling te worden met ac...

  ...Lees verder  

Stem op het Annatheater!

Stem op het Annatheater!

Rabo Club Support van 5 t/m 27 september

1 september 2022  14:41

Al bijna 20 jaar Annatheater, en dat zonder subsidie. Tijdens corona gingen we door met online-lessen of buiten zó vurig toneelspelen dat we het er warm van kregen. We gaan gewoon door met onze jeugdtheaterschool en onze vaste toneelgroep “Vreemd Beest” . We kijken er naar uit dat weer een heleboel verenigingen, orkesten en dansscholen uit de hele regio bij ons hun opvoeringen komen geven. Met ons geweldige team vrijwilligers staan we klaar om de artiesten te ontvangen.

We kunnen uw stem goed ...

  ...Lees verder  

Aanbod Jeugdtheaterschool 2022/2023

Aanbod Jeugdtheaterschool 2022/2023

Kom een gratis proefles volgen vanaf 21 september!

24 juni 2022  12:07

“Op het toneel kan alles, hoe gek of ongeloofwaardig het ook is! Met de beste acteerprestatie, het mooiste decor en het prachtigste licht voel ik me een superster.” (Evi, 14 jaar)

"Wat is het elke keer weer leuk om een voorstelling bij te wonen. Dat doen jullie zo goed , het plezier spat er vanaf." (Niels, vader van Britt)

Vanuit de passie om met kinderen en jongeren te werken werd 17 jaar geleden Jeugdtheaterschool Annatheater opgericht. Al die jaren bieden we een gedegen lesprogramma waarin k...

  ...Lees verder  

Acteurs Jeugdtheaterschool schitteren in Anna Presenteert 2022

Acteurs Jeugdtheaterschool schitteren in Anna Presenteert 2022

1 juni 2022  22:02

Op 21 en 22 mei speelden de leerlingen van onze Jeugdtheaterschool 4 voorstellingen bij “Anna Presenteert”. We zijn ontzettend trots op onze acteurs die zo goed gespeeld hebben. Zie hier de foto's.

 

  ...Lees verder  

Korte cursus toneelspelen/acteren vanaf 9 juni

Korte cursus toneelspelen/acteren vanaf 9 juni

Voor kinderen en jongeren

28 mei 2022  14:42

Jeugdtheaterschool Annatheater organiseert in juni voor kinderen en jongeren een korte cursus acteren/toneelspelen. 
Op het toneel kun je van alles beleven. Je gebruikt je fantasie om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken en te presenteren wordt vergroot en je fantasie wordt verbreed.

In all...

  ...Lees verder  

Cultuurweek WAH?!

Cultuurweek WAH?!

Voor alle 3e-jaars leerlingen VO Helmond van 19 tot en met 22 april

12 april 2022  12:42

De Cultuurweek WAH?! Ja, dat is Wat Anders Hé?! Een week vol beleving, inspiratie, verwondering en een plek om ergens tegenaan te lopen wat je misschien wel supervet vindt. Of niet, dat mag ook natuurlijk. Smaken verschillen! Gelukkig heeft cultuur vele smaken.

In het Annatheater wordt de voorstelling "Om de hoek woont een struik" gespeeld. 

De scholen

  ...Lees verder  

Ondertussen in het Annatheater

Ondertussen in het Annatheater

Schoolvoorstellingen

11 april 2022  03:57

Behalve de lessen van Jeugdtheaterschool Annatheater en openbare toneelvoorstellingen worden in het Annatheater veel voorstellingen voor scholen gespeeld, georganiseerd door de cultuur coördinatoren van de scholen zelf in samenwerking met Cultuur Contact.

Op 15 maart heeft Kunst in Beweging een voorstelling gespeeld voor 105 leerlingen van het MBO-opleiding Yuverta Helmond.

Op dinsdag 5 april speelde Helder Theater de voorstelling “Waarom doe jij zo!” voor 115 leerlingen van het Vakcollege Helm...

  ...Lees verder  

1 2 3 45 6