Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Actueel

1 23 4 5 

Theater voorstelling She is the Man

Van 8 tot en met 16 oktober te zien

27 september 2022  12:11

Door Anna Producties en toneelgroep Vreemd Beest 

Voor iedereen vanaf 9 jaar!

Gemaakt door Yasemin Kevser

Elke jaar wordt er in het Annatheater een prachtig toneelstuk door jongeren gemaakt. Deze stukken staan al jaren bekend om hun hoge spelniveau en de vlotte, moderne stijl. Dit jaar werkt Anna Producties, de productiegroep van Jeugdtheaterschool Annatheater samen met toneelgroep Vreemd Beest, het huisgezelschap van het Annatheater en dat belooft een spectaculaire voorstelling te worden met ac...

  ...Lees verder  

Stem op het Annatheater!

Stem op het Annatheater!

Rabo Club Support van 5 t/m 27 september

1 september 2022  14:41

Al bijna 20 jaar Annatheater, en dat zonder subsidie. Tijdens corona gingen we door met online-lessen of buiten zó vurig toneelspelen dat we het er warm van kregen. We gaan gewoon door met onze jeugdtheaterschool en onze vaste toneelgroep “Vreemd Beest” . We kijken er naar uit dat weer een heleboel verenigingen, orkesten en dansscholen uit de hele regio bij ons hun opvoeringen komen geven. Met ons geweldige team vrijwilligers staan we klaar om de artiesten te ontvangen.

We kunnen uw stem goed ...

  ...Lees verder  

Aanbod Jeugdtheaterschool 2022/2023

Aanbod Jeugdtheaterschool 2022/2023

Kom een gratis proefles volgen vanaf 21 september!

24 juni 2022  12:07

“Op het toneel kan alles, hoe gek of ongeloofwaardig het ook is! Met de beste acteerprestatie, het mooiste decor en het prachtigste licht voel ik me een superster.” (Evi, 14 jaar)

"Wat is het elke keer weer leuk om een voorstelling bij te wonen. Dat doen jullie zo goed , het plezier spat er vanaf." (Niels, vader van Britt)

Vanuit de passie om met kinderen en jongeren te werken werd 17 jaar geleden Jeugdtheaterschool Annatheater opgericht. Al die jaren bieden we een gedegen lesprogramma waarin k...

  ...Lees verder  

Acteurs Jeugdtheaterschool schitteren in Anna Presenteert 2022

Acteurs Jeugdtheaterschool schitteren in Anna Presenteert 2022

1 juni 2022  22:02

Op 21 en 22 mei speelden de leerlingen van onze Jeugdtheaterschool 4 voorstellingen bij “Anna Presenteert”. We zijn ontzettend trots op onze acteurs die zo goed gespeeld hebben. Zie hier de foto's.

 

  ...Lees verder  

Korte cursus toneelspelen/acteren vanaf 9 juni

Korte cursus toneelspelen/acteren vanaf 9 juni

Voor kinderen en jongeren

28 mei 2022  14:42

Jeugdtheaterschool Annatheater organiseert in juni voor kinderen en jongeren een korte cursus acteren/toneelspelen. 
Op het toneel kun je van alles beleven. Je gebruikt je fantasie om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken en te presenteren wordt vergroot en je fantasie wordt verbreed.

In all...

  ...Lees verder  

Cultuurweek WAH?!

Cultuurweek WAH?!

Voor alle 3e-jaars leerlingen VO Helmond van 19 tot en met 22 april

12 april 2022  12:42

De Cultuurweek WAH?! Ja, dat is Wat Anders Hé?! Een week vol beleving, inspiratie, verwondering en een plek om ergens tegenaan te lopen wat je misschien wel supervet vindt. Of niet, dat mag ook natuurlijk. Smaken verschillen! Gelukkig heeft cultuur vele smaken.

In het Annatheater wordt de voorstelling "Om de hoek woont een struik" gespeeld. 

De scholen

  ...Lees verder  

Ondertussen in het Annatheater

Ondertussen in het Annatheater

Schoolvoorstellingen

11 april 2022  03:57

Behalve de lessen van Jeugdtheaterschool Annatheater en openbare toneelvoorstellingen worden in het Annatheater veel voorstellingen voor scholen gespeeld, georganiseerd door de cultuur coördinatoren van de scholen zelf in samenwerking met Cultuur Contact.

Op 15 maart heeft Kunst in Beweging een voorstelling gespeeld voor 105 leerlingen van het MBO-opleiding Yuverta Helmond.

Op dinsdag 5 april speelde Helder Theater de voorstelling “Waarom doe jij zo!” voor 115 leerlingen van het Vakcollege Helm...

  ...Lees verder  

Op de planken met Anna in de Carnavalsvakantie was een succes!

Op de planken met Anna in de Carnavalsvakantie was een succes!

13 maart 2022  09:12

Op 4 en 5 maart speelden 30 kinderen en jongeren “Robin Hood” in het project “Op de Planken met Anna”. Er waren twee dagen vol acteertalent en gezelligheid. De voorstelling vanuit improvisaties gemaakt was fantastisch.

We willen dan ook graag iedereen bedanken die deze twee dagen mogelijk heeft gemaakt: Maizie Beckschebe, Michel Coumans, Rubén Fernando Vargas Domínguez, Herman Eising, Frans Elemans, Dick Eleveld, Birgit Romijn, Marleen Sander, Dorothé van der Zanden en Yvonne Westerhout.

Ook da...

  ...Lees verder  

Voorstelling Om de hoek woont een struik van Sonja en Hendrik

Voorstelling Om de hoek woont een struik van Sonja en Hendrik

Winnaar BNG-bank Theaterprijs 2020 en geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

11 februari 2022  19:48

Op zaterdag 26 en zondag 27 maart spelen Sonja van Ojen uit Helmond en Hendrik Kegels uit Antwerpen in het Annatheater in Helmond de theatervoorstelling “Om de hoek woont een struik”. In om de hoek woont een struik brengen deze theatermakers een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic...

  ...Lees verder  

Theaterdag Jan van Brabant College

Theaterdag Jan van Brabant College

In één dag een voorstelling maken!

11 februari 2022  19:40

Gisteren gaf theaterdocent Lavínia Germano aan 49 leerlingen van Jan van Brabant College - Molenstraat een masterclass theater. Na 12 uur werken speelden ze het toneelstuk De Storm van Shakespeare. Wat een prestatie, wat een talent! En wat is het toch fijn dat dit weer mogelijk is! Met dank aan docenten Lisa Speckens en Pascal Caluwe, vrijwilligers Birgit Romijn en Marlies Magermans en technicus Herman Eising. 

  ...Lees verder  

1 23 4 5