Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Voorstelling "Om de hoek woont een struik" van Sonja en Hendrik

Voorstelling "Om de hoek woont een struik" van Sonja en Hendrik

Winnaar BNG-bank Theaterprijs 2020 en geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

Op zaterdag 26 en zondag 27 maart spelen Sonja van Ojen uit Helmond en Hendrik Kegels uit Antwerpen in het Annatheater in Helmond de theatervoorstelling “Om de hoek woont een struik”. In om de hoek woont een struik brengen deze theatermakers een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van Frederik de Clercq. (Studio Ree)

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken beeldend theater voor alle leestijden. Hun werk is beeldend, absurdistisch en speels. Ze studeerden allebei af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en Feikes Huis en startte in het najaar van 2021 een vierjarig talentraject bij STIP theaterproducties.

Om de hoek woont een struik is één van de drie winnaars van de BNG-bank Theaterprijs 2020. En werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

Het NRC kopte: “Hoogtepunt van de openingsweek van Tweetakt Festival is het beeldende ‘Om de hoek woont een struik’: een poëtische en feestelijke objecttheatervoorstelling voor alle leeftijden.”

Deze voorstelling is tot stand gekomen met ondersteuning van Makershuis Tilburg, Festival Cement, Feikes Huis en Het Annatheater. 

aanvang: zaterdag 20:00 uur en zondag 15:00 uur

Klik hier om kaarten te kopen!

 


Laatst gewijzigd op: 18-03-2022 12:29