Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Assepoester vanaf 9 oktober te zien!

Assepoester vanaf 9 oktober te zien!

Vijftien jaar Jeugdtheaterschool!

Onze Jeugdtheaterschool viert haar 15 jarig bestaan met een prachtige bewerking, met liedjes, van het sprookje Assepoester.  

Assepoester is véél te lief. Petemoei vindt haar maar een doetje. Ze moet eens leren om voor zichzelf op te komen. De stiefmoeder en stiefzusjes van Assepoester behandelen haar als oud vuil, zo gemeen als je alleen in de ergste toneelstukken ziet. Ze moet zich eens niet zo op de kop laten zitten en zelf iets doen... maar hoe? 

In deze voorstelling is Assepoester geen meelijwekkend sprookjesfiguur, geen zwelgende jonkvrouw en geen hulpeloos prinsesje, maar een slimme meid die zichzelf beschermt. Door te dromen. Over een prins die haar zal meenemen. In onze versie zijn dit geen dromerige dromen, maar dromen vol kracht! Assepoester weet dat op een dag alles goed zal komen. Assepoester gaat af op wat haar hart haar ingeeft. Dromen geeft haar de innerlijke kracht die zorgt voor vertrouwen en maakt dat zij zich niet bij haar lot neerlegt.

Een familievoorstelling, door jongeren gespeeld.

 

Reacties op onze laatste voorstelling “Antigone”:

Joost van Neer, classicus: “Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was: niet alleen van de bewerking van het stuk, maar ook van het spel. Professioneel en authentiek. Ook de belichting en het decor was heel goed. Prachtig!”

Bas Veldhuizen, adviseur bij Kunstloc Brabant: “Ik was van begin tot eind geboeid en werd zonder ook maar één hapering langs complexe politieke en familiaire verwikkelingen geleid. Een geweldige prestatie!”

 

regie  Lavínia Freitas Vale Germano

regieassistentie  Jeanne Poulussen

toneelbeeld  Vincent van Ojen

kostuums  Birgit Romijn en Yvonne Westerhout

licht-geluidtechniek  Herman Eising en vrijwilligers Annatheater

zangcompositie en begeleiding  Nick Hurkmans

grafische vormgeving  Architectenbureau De Twee Snoeken, ’s Hertogenbosch

spel  Noémi van Asten,  Fleur Fransen, Bart de Groot, Babette van Leeuwen, Jotta van Lieshout,  Jan Nacinovic,  Esmee Peters: en  Mosa Veldhuizen.   

 

data  zaterdag 9, zondag 10, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021

tijden  vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 15.00 uur

entree  kinderen/jongeren tot 18 jaar € 6,00, volwassenen € 10,00

Kaartverkoop begint zo snel mogelijk!

 


Laatst gewijzigd op: 16-01-2022 16:10