Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Prijswinnende duo Sonja en Hendrik geven in augustus try-outs in het Annatheater

Prijswinnende duo Sonja en Hendrik geven in augustus try-outs in het Annatheater

Om de hoek woont een struik

Het prijswinnende duo “Sonja en Hendrik” hebben in het Annatheater de voorstelling “Om de hoek woont een struik” gemaakt. Eind juni is de eerste try-out in het Annatheater geweest. Eind augustus komen ze naar "Het Anna" terug om nog een aantal try-outs te geven. 

Om de hoek woont een struik is een voorstelling voor alle leeftijden. Theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels brengen door middel van een zelfgebouwde maquette een miniatuurstad tot leven. De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open.

In deze beeldende voorstelling kijken we niet naar de mensen maar naar alle andere inwoners van de stad. Zo spelen de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein de hoofdrol. Dit woordeloze schouwspel zal begeleid worden door een voor de voorstelling gecomponeerde filmische soundtrack.

Sonja van Ojen (1996) en Hendrik Kegels (1996) studeerden in respectievelijk 2019 en 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en start in het najaar van 2021 een vierjarig talenttraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

Sonja & Hendrik maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch, en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen.

In 2020 wonnen Sonja & Hendrik de BNG Theaterstimuleringsprijs met het concept van deze voorstelling.

Ze spelen ook  op  Twetakt , op  Festival Cement en in september op het Nederlands Theater Festival


Laatst gewijzigd op: 25-06-2021 17:28