Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Antigone vanaf 9 oktober te zien!

Antigone vanaf 9 oktober te zien!

Een volwassen voorstelling door jongeren gespeeld

Voor kaarten: klik hier

Wie zou haar leven geven voor haar idealen? Antigone! Ze zegt nee tegen de wetten van haar land en tegen de macht van haar oom: koning Kreon.

Antigone's broers doden elkaar in de oorlog. Ze vechten om de macht over Thebe. Één broer krijgt een heldenbegrafenis en de ander niet. Wie hem begraaft krijgt de doodstraf. Antigone moet kiezen: haar dode broer laten liggen voor de gieren, of de regels verbreken.

Ieder jaar wordt in het Annatheater een prachtig toneelstuk door jongeren gemaakt. Deze stukken staan al jaren bekend om hun hoge spelniveau en de vlotte, moderne stijl. Lees de commentaren hieronder om u te laten overtuigen.

Dit jaar spelen we van 9 t/m 15 oktober 2020 de Griekse tragedie Antigone. Op deze speeldata is de entree gratis voor kinderen en jongeren dankzij een bijdrage van de Gemeente Helmond en de provincie Noord Brabant.

Antigone is een klassieke tragedie van de dichter Sophocles (496 v.Chr. – 406 v.Chr.), één van de grootste schrijvers van zijn tijd. Antigone, “geboren om tegen te zijn”, is ongetwijfeld één van de beroemdste toneelstukken ooit. Dit is je kans om kennis met haar te maken!

Een volwassen, spannende voorstelling toegankelijk voor iedereen.

Reacties op onze laatste voorstelling “Yvonne, Prinses van Bourgondië”:

"Wethouder Antoinette Maas: "Wat een leuke, originele voorstelling! Erg goed gespeeld en een prachtig decor!"

John van der Sanden, regisseur, schrijver: "Alles klopt in deze voorstelling: spel van zeer hoog niveau, prachtig decor, origineel en oorspronkelijk, ontroerend en voor de zoveelste keer weer het bewijs dat het Annatheater de mooiste voorstellingen maakt in de hele wijde omgeving.”

Mieke Chatrou, directeur CultuurContact Helmond: "Wat een kanjers. Schitterende voorstelling in alle opzichten."

Stefan Jung, artistiek directeur van kunstenaars collectief Carte Blanche: "Hele mooie voorstelling in een lief mooi theater!"

regie  Lavínia Freitas Vale Germano

data: vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11 en donderdag 15 oktober 2020

tijden: donderdag, vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 13.00 en 16.00 uur

entree: kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis, volwassenen € 10,00

Deze theaterproductie is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van de vrijwilligers van het Annatheater, Architectenbureau De Twee Snoeken, de financiële steun van de gemeente Helmond, de Provincie Noord-Brabant en het Annatheater.


Laatst gewijzigd op: 09-10-2020 10:48