Als de dood
 

Toneel > Vrijdag 23 november 2018 
Toneelgroep Genesius

 

Kaarten: Standaard - € 12,50
Aanvang: 20:15 uur


Als de dood 
  
Als er een canon van de Nederlandse toneelgeschiedenis zou bestaan, dan maakt Het Werkteater (1970-1985) daar deel van uit. Het Werkteater was een collectief dat zijn eigen stukken maakte, op zijn eigen voorwaarden. Belangrijk uitgangspunt was dat in de voorstellingen steeds gewone, echte mensen centraal stonden, met herkenbare emoties. Zo improviseerden ze scènes over grote ziektes van kleine mensen. Ze maakten voorstellingen over de onbedoeld onhandige wijze waarop gecommuniceerd kan worden naar patiënten in de medische wereld. 
  
Dit is voor Toneelgroep St. Genesius de belangrijkste boodschap in Als de dood. Er worden scènes uitgelicht waarin een aantal mannen en vrouwen gevolgd wordt die in de ziekenhuismolen terecht komen. Hoe praten mensen in dit soort situaties met elkaar? Of praten ze helemaal niet? 
Ze zitten vol vragen waarop ze bijna nooit antwoord krijgen, hoewel ze het antwoord vaak wel al vrezen en vermoeden. Er is geen plot. Het is in feite een mozaïek van kleine door elkaar geweven miniatuurtjes die een inkijk geven in het dagelijks leven van de ziekenhuisbezoekers en haar medewerkers: Het verleden dat ze achtervolgt, de toekomst die ze vrezen, de liefde waarnaar ze verlangen. 
  
Het is een voorstelling met een beladen onderwerp, waarin ondanks alles genoeg te lachen valt. Na Florian en het Wonderflesje (2017) werkt Genesius dit jaar voor de tweede keer samen met regisseur Nathan van Groenigen aan een avondvullende voorstelling. 
  
Dit jaar bestaat de cast uit: Wim van Wetten, Marleen Stultiens, Stefan Fietelaars, Jeannette Raymakers, Rian van der Meijden, Sanne van der Velden, Nelleke Scholtens, Lia Roosen, Jeannette van Gijzel, Stefan van Stijn, Bart van de Voort, Jan Oomens, Martin Martens, Jelke van Gijzel 
 
https://www.toneelgroepgenesius.com
  

Laatst gewijzigd: 11-10-2018  21:27
Terug naar hoofdpagina Terug naar boven
Kaarten bestellen


“Alleen ik”: werken aan monologen en toespraken


Jeugdtheaterschool Annatheater aanbod 2019/2020. Kom in januari een gratis proefles volgen.


Zie reacties op "Yvonne Prinses van Bourgondië"


Jeugdtheaterschool Annatheater won de prijs van beste toneelstuk en beste acteur op het Kicke Festival Eindhoven 2019


Anna Presenteert 2019 was super mooi en wat hebben ze goed gespeeld.


Agenda Seizoen 2019/2020


"Young Hearts" productiegroep Jeugdtheaterschool was WOW!


Productiegroep Jeugdtheaterschool wint Brabantse theaterprijs!


Maak kennis met het Annatheater


Pijl   volg ons
 
Twitter   Facebook   Instagram   Volg ons via onze nieuwsbrief  
           

© Annatheater Helmond 2019 - Powered By iVidMedia Webdesign < Twee Snoeken - Privacy Verklaring