Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Theatervakmensen reageren op Young Hearts

Theatervakmensen reageren op Young Hearts

Deze voorstelling was te zien van 30 september t/m 8 oktober 2017!

Pieter Hoes (oud-docent Toneelacademie Maastricht) 
“Een goede voorstelling is als een schat die je ontdekt, en die je wilt bewaren, bij je wilt houden en oesteren ook al weet je dat hij na een tijdje op de zolder belandt en ingeruild word voor nieuwe schatten die je tegen gaat komen. Maar hij blijft je altijd bij. De voorstelling “Young Hearts” was voor mij zo’n voorstelling.
In deze voorstelling kon ik mijn eigen tienerjeugd herzien, de onstuimigheid ervan, dan weer  vrolijk, dan weer verdrietig, het tumult naast de stilte, het "niet meer weten" naast het eigenwijze, het winnen en het verliezen, vriendschap en naijver. En natuurlijk, vooral de te overwinnen maar tenslotte onoverwinnelijke liefde voor Het leven. Een prachtig vormgegeven, waarachtig en authentiek gespeelde voor-stelling over en door tieners  voor ons allemaal !!!"

Thérèse Hoes (regisseur en oud-docente Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) en Henk Wouters (regisseur):
"Alweer een voorstelling om van te smullen ! 
De productiegroep van jeugdtheaterschool Annatheater speelt de voorstelling Young Hearts. Over pubers, hun worstelingen en vooral over de liefde. Het plezier en de intensiteit van de spelers doet je lachen en huilen tegelijkertijd : het grootste goed in het theater ! Prachtig, sober maar toch heel intens vormgegeven door Vincent van Ojen en hulde aan de regisseur Lavínia Freitas Vale Germano. Gaat dat zien, gaat dat zien !"

Marcel Schmeits (voormalig consulent theater Noord Brabant):
"In het programma van Young Hearts schrijft de regisseuse: wie niet van pubers houdt, houdt niet van het leven.En zo is het. En als je niet van pubers hield, ga je door deze voorstelling wel van ze houden. Want wat spelen deze jonge mensen geweldig goed. Vanaf het eerste moment laten ze je merken dat ze zich thuis voelen in het theater, met overgave en plezier laten ze naar zich kijken. Maar pubers zijn toch ook die jongeren die zich geen houding weten te geven? Die vaak hevig verlegen zijn, of zich juist overdreven stoer voordoen? Om bij de geringste aanleiding in uiterste droefheid of blijdschap uit te barsten? Juist ja, en dat laten deze spelers allemaal zien. En daarom moet eigenlijk iedereen dit zien. Want na afloop denk je, ja, zo was ik ook, zo was mijn jeugd. En wat was dat een goede tijd! Zonder die tijd waren we nooit geworden wie we zijn. Young Hearts is een feest van herkenning, van emoties zeker, maar ook van weldadige ontspanning. Want er valt veel te lachen. En dat kan omdat Young Hearts goed theater is, dat drijft op de onontbeerlijke elementen van inleving, discipline, strakke vormgeving en muzikaliteit, en bovenal samenspel. Je gaat er geen spijt van krijgen. Laat je dit maar gezegd worden door een 73-jarige, die in zijn leven wel eens meer naar het theater is geweest. Veel plezier."

Mieke Chatrou (educator/projectmedewerker bij CultuurContact Helmond)
"Wat een prestatie, wat een kanjers. Ik heb enorm genoten vanavond! Echt, wat werd er goed gespeeld! Ik ben zwaar onder de indruk."

Tim van Dijk (theaterwetenschapper, hoofd Kunst en Cultuur bij Kunstkwartier Helmond)
"Wat een geweldige voorstelling. Wat een grandiose acteurs. En wat een geweldige spel. Zeker bij zo'n en zulke actuele onderwerpen. In één woord "WOW" !!"

 


Laatst gewijzigd op: 21-05-2020 16:22