Centrum voor podiumkunsten
 

Toneelspelen; acteerlessen; toneellessen; Jeugdtheaterschool; voorstellingen; verhuur zalen en repetitieruimtes in Helmond, toneelgroep Vreemd Beest!

 

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.
Er is gratis WIFI beschikbaar. 

Informatie: Lavínia Germano 
tel. nr.: 06-44369288
e-mail: info@annatheater.nl

Als je door de tunnel onder het spoor van station Helmond Centrum loopt of rijdt, zie je links aan de overkant van de weg, een vrij groot plein met daarop een markant gebouw uit de jaren vijftig. In 1999 werd de Sint Annakerk door het Helmondse kunstenaars-echtpaar, Lavínia Germano en Vincent van Ojen, gekocht en uit eigen middelen verbouwd tot theater. Het Annatheater ontvangt geen exploitatiesubsidie.

Ruimtes en verhuur:
Aan de voorkant van het gebouw geven drie dubbele deuren toegang tot verschillende ruimtes in het Annatheater. Er is een mooie sfeervolle zaal met een schuin oplopende tribune met rode pluche stoelen van waaruit je goed zicht hebt op het grote podium van 11 x 11 meter. Drie grote stalen lichtbruggen zijn op 7 meter hoogte in de bogen van het dak gebouwd. De theaterspots zorgen voor een uitstekende belichting in deze professioneel geoutilleerde theaterzaal, die een verrassend goede akoestiek heeft en beschikt over een zwevende vloer.

Naast de theaterzaal heeft het Annatheater een gezellige kleine foyer en twee aparte, ruime repetitielokalen. Ook is er een zes meter hoog atelier dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor het maken van decors. Regelmatig wordt deze bijzondere ruimte ook als artiestenfoyer voor grote gezelschappen gebruikt, of bijvoorbeeld een lunch voor meer dan 20 personen.

De ruimtes in het Annatheater zijn te huur voor:
het geven van voorstellingen
productpresentaties
diploma uitreikingen
lezingen
het geven van cursussen
het houden van vergaderingen
een feest met optredens
enzovoort.  

Jeugdtheaterschool
Het Annatheater heeft een grote Jeugdtheaterschool die bekend staat om de hoge kwaliteit van de lessen en de producties. In 2016 heeft de productiegroep van onze Jeugdtheaterschool een Brabantse theaterprijs ontvangen.

Toneelgroep Vreemd Beest
Het Annatheater is de thuisbasis van toneelgroep Vreemd Beest. Deze groep is 25 jaar geleden door Lavínia Germano opgericht. Na de succesvolle jubileumvoorstelling “De Pagador” bereidt deze groep zich voor op een voorstelling in het seizoen 2018/2019.
Kop van de recensie van Gerard Mesman in het Eindhovens Dagblad: “De Pagador door jubilerend Vreemd Beest een pareltje.”

Cursussen en projecten:
Naast de voorstellingen en concerten die in het Annatheater plaats vinden, worden er ook allerlei cursussen op het gebied van de podiumkunsten gegeven. Het Annatheater is vooral ook een werktheater. Zaal en lokalen worden verhuurd voor activiteiten van alle disciplines. Voor scholen worden er bijzondere workshops georganiseerd, bijvoorbeeld de workshop theatertechniek, waarbij kinderen en jongeren zelf achter de knoppen zitten. Door zelf te spelen in leuke toneelscènes en ook zelf mee te regisseren, krijgen kinderen en jongeren een uniek kijkje in de keuken van het theater.

Het Annatheater ontvangt geen structurele subsidie!
We danken Architectenbureau De Twee Snoeken, de Gemeente Helmond, Rabobank Helmond, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting NKV Gebouw en de Van Deutekom Stichting Helmond voor het subsidiëren van eenmalige projecten. 

Wie zijn het Annatheater?
Het Annatheater is een initiatief van Lavínia Germano en Vincent van Ojen. Lavínia is theaterdocent en regisseur, Vincent is beeldend kunstenaar. 
Het theater wordt gerund door een team van 35 enthousiaste vrijwilligers, waaronder een aantal zeer betrokken technici die er voor instaan, dat elke voorstelling of presentatie perfect verzorgd wordt.
-       Tineke Bosmans, coördinator stages
-       Herman Eising, technicus
-       Frans Elemans, technicus en website beheerder
-       Marc Engel, technicus
-       Rudy Janssen, website ontwerper en coördinatie nieuwsbrieven
-       Marlies Magermans, administratief medewerker
-       Luc Raaijmakers, technicus
-       Peter Urlus, coördinator kaartverkoop
-       Mischa Woudenberg, technicus
-       Dorothé van der Zanden, medewerker personeelszaken
-       Een vijfentwintigtal vrijwilligers voor bardiensten, projecten, onderhoud, enzovoort.

  

Laatst gewijzigd: 22-09-2019  13:05
Terug naar hoofdpagina Terug naar boven
Kaarten bestellen


Jeugdtheaterschool Annatheater aanbod 2019/2020. Kom in januari een gratis proefles volgen.


Expositie Vincent van Ojen in De Wieger


Zie reacties op "Yvonne Prinses van Bourgondië"


Jeugdtheaterschool Annatheater won de prijs van beste toneelstuk en beste acteur op het Kicke Festival Eindhoven 2019


Anna Presenteert 2019 was super mooi en wat hebben ze goed gespeeld.


Agenda Seizoen 2019/2020


Anna Presenteert 2018 sprookjesachtig mooi!


"Young Hearts" productiegroep Jeugdtheaterschool was WOW!


Productiegroep Jeugdtheaterschool wint Brabantse theaterprijs!


Maak kennis met het Annatheater


Pijl   volg ons
 
Twitter   Facebook   Instagram   Volg ons via onze nieuwsbrief  
           

© Annatheater Helmond 2019 - Powered By iVidMedia Webdesign < Twee Snoeken - Privacy Verklaring