Centrum voor podiumkunsten
 

Toneelspelen; acteerlessen, Jeugdtheaterschool; voorstellingen; verhuur zalen en repetitieruimtes in Helmond, toneelgroep Vreemd Beest!

 
Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond! 
Er is gratis WIFI beschikbaar. 
 
 
Informatie: Lavínia Germano  
tel. nr.: 06-44369288 
e-mail: info@annatheater.nl 
 
Als je door de tunnel onder het spoor van station Helmond rijdt of loopt, zie je links aan de overkant van de weg, een vrij groot plein met daarop een markant kerkgebouw uit de jaren vijftig. In 2003 werd de Sint Annakerk door het Helmondse kunstenaars-echtpaar, Lavínia Germano en Vincent van Ojen, gekocht en zonder enige vorm van subsidie verbouwd tot theater. Het Annatheater is daarmee vanaf het begin een voor 100% particulier initiatief! 
  
Aan de voorkant van het gebouw geven drie dubbele deuren toegang tot de verschillende ruimtes in het Annatheater. Er is een mooie sfeervolle zaal met een schuin oplopende tribune met rode pluche stoelen van waaruit je goed zicht hebt op het grote podium van 11 x 11 meter. Drie grote stalen lichtbruggen zijn op 7 meter hoogte in de bogen van het dak gebouwd. De theaterspots zorgen voor een uitstekende verlichting van deze professioneel geoutilleerde theaterzaal, die een verrassend goede akoestiek heeft en beschikt over een balletvloer. 
  
Naast de theaterzaal heeft het Annatheater een gezellige kleine foyer en een aparte, ruime repetitielokaal. Ook is er een zes meter hoog atelier dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor het maken van decors. Regelmatig wordt deze bijzondere ruimte ook als extra verblijfruimte gebruikt als aanvulling op de kleedkamer. 
  
Het Annatheater heeft een grote Jeugdtheaterschool die bekend staat om de hoge kwaliteit van de lessen en de producties. Daarnaast is het theater de thuisbasis van toneelgroep Vreemd Beest  die – nu alweer 25 jaar geleden - door Lavínia Germano opgericht werd. 
  
Het theater wordt gerund door een team van 25 enthousiaste vrijwilligers, waaronder een aantal zeer betrokken technici die ervoor instaan dat elke voorstelling of presentatie perfect verzorgd wordt. 
 
Naast de voorstellingen en concerten die in het Annatheater plaats vinden, worden er ook allerlei cursussen op het gebied van de podiumkunsten gegeven. Het Annatheater is vooral ook een werktheater. Zaal en lokalen worden verhuurd voor activiteiten van alle disciplines. Voor scholen worden er bijzondere workshops georganiseerd, bijvoorbeeld de workshop theatertechniek, waarbij kinderen zelf achter de knoppen zitten. Door zelf te spelen in leuke toneelscènes en ook zelf mee te regisseren, krijgen kinderen een uniek kijkje in de theaterkeuken. 
 
Het Annatheater ontvangt geen structurele subsidie!  
We danken Architectenbureau De Twee Snoeken, de Gemeente Helmond, Rabobank Helmond, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting NKV Gebouw en het Van Deutekom Stichting Helmond voor het subsidiëren van eenmalige projecten.  
 
Wie zijn het Annatheater? 
Het Annatheater is een initiatief van Lavínia Germano en Vincent van Ojen. Lavínia is theaterdocent en regisseur, Vincent is beeldend kunstenaar.  
 
Daarnaast werken voor het Annatheater: 
-       Tineke Bosmans, coördinator stages 
-       Herman Eising, technicus 
-       Frans Elemans, technicus en website beheerder 
-       Marc Engel, technicus 
-       Judith de Haan, coördinator kaartverkoop 
 -      Rudy Janssen, website ontwerper 
-       Marlies Magermans, administratief medewerker 
-       Luc Raaijmakers, technicus 
-       Dorothé van der Zanden, medewerker personeelszaken 
 
-       Een twintigtal vrijwilligers voor bardiensten, projecten, onderhoud enzovoort
  

Laatst gewijzigd: 31-07-2018  14:07
Terug naar hoofdpagina Terug naar boven
Kaarten bestellen


Acteerlessen Volwassenen vanaf 9 oktober


Jeugdtheaterschool Annatheater. Klik hier voor informatie.


Agenda Seizoen 2018/2019


Anna Presenteert 2018 sprookjesachtig mooi!


"Young Hearts" productiegroep Jeugdtheaterschool was WOW!


Productiegroep Jeugdtheaterschool wint Brabantse theaterprijs!


Maak kennis met het Annatheater


Pijl   volg ons
 
Twitter   Facebook   Instagram   Volg ons via onze nieuwsbrief  
           

© Annatheater Helmond 2018 - Powered By iVidMedia Webdesign < Twee Snoeken - Privacy Verklaring