Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Theater - presentatietrainingen in Helmond

Theater - presentatietrainingen in Helmond

Voor scholen, bedrijven, toneelverenigingen, particulieren, etc.

Het Annatheater gelooft in cultuur en de creativiteit van mensen. Bij ons ligt dan ook het accent op actief meedoen. Kinderen, jongeren en volwassenen staan zelf op het podium. Zitten zelf achter de knoppen.
Wij hebben een team bevlogen professionals dat al jaren theaterprojecten verzorgt, zowel voor het onderwijs als voor allerlei groepen, amateurtoneelverenigingen, bedrijven etc..

Voor informatie: Lavínia Germano, e-mail: info@annatheater.nl, telefoon: 0492-547573/
06-44369288

Het Annatheater biedt in samenwerking met Cultuur Contact en Stichting Leergeld schoolprojecten aan. Bij ons in het Annatheater maar ook op maat op uw  eigen locatie. 
 

 

Films gemaakt door  Sonja van Ojen.

PROJECTEN:

  • “IN ÉÉN DAG EEN VOORSTELLING MAKEN”

De groep komt ’s morgens vroeg in het theater en om 20.30 uur kan het publiek genieten van een voorstelling met decor, licht, geluid, kostuums en natuurlijk toneelspel. Van soap tot Romeo en Julia.
Zelf de techniek van de voorstelling verzorgen is bij ons ook mogelijk!

- Het Jan van Brabant College in Helmond gebruikt deze workshop om het vak CKV af te sluiten.
- Zie filmpje: ''Op de planken met Anna", in één weekeinde een voorstelling maken.

Publiek na een voorstelling:“Ongelooflijk wat jullie in één dag voor elkaar krijgen, en zo professioneel.” 
Lees verslag leerling.

  • "TECHNIEK EN THEATER"

Deze workshop duurt 70 minuten waarin drie groepen apart aan de slag gaan. Eén groep leert het één en ander over theatertechniek, de twee andere groepen maken een toneelscène. Uiteindelijk spelen ze deze scènes in de theaterzaal, licht en geluid worden door de techniekgroep zelf verzorgd.

- Leerlingen van verschillende scholen in Helmond, zoals het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool, het Carolus Borromeus College hebben deelgenomen aan deze workshop en alle groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Deurne en omgeving en uit Helmond zijn in het Annatheater geweest om aan deze workshop deel te nemen.

"Keigaaf, ik mocht zelf achter de knoppen, ECHTE knoppen." (leerling na de workshop)

ANDERE THEATERPROJECTEN: 
Behalve deze workshops kan Lavínia Germano, als theaterdocent verbonden aan het Annatheater, allerlei andere workshops verzorgen, ook bij u op school, vereniging, bedrijf, etc..

Een paar voorbeelden van gegeven workshops: 

  • "IMPROVISEREN"

Met het leren improviseren oefen je het samenspel, het verzinnen van personages en het bedenken van scènes. Je leert om met een open houding en zonder vooropgezet plan in een (spel) situatie te stappen.
Deze workshop is bijvoorbeeld aan 12 heren uit het bedrijfsleven gegeven en aan de Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding, afdeling Eindhoven. 

  • "STA IN JE KRACHT"

Door middel van theateroefeningen ervaar je en oefen je het toepassen van je eigen kracht. Deze workshop is onder andere gegeven ter afsluiting van Vrouwendag in Helmond.

IN OVERLEG ZIJN ALLERLEI CURSUSSEN EN WORKSHOPS MOGELIJK:
''samenwerking en teambuilding", "jezelf presenteren'', "hoe speel je een toneeltekst'', ''hoe regisseer je een toneelstuk/eindejaarsmusical'', ''hoe maak je een voorstelling vanuit improvisaties'', etc. etc...''

 


Laatst gewijzigd op: 21-05-2020 18:37